Circa 300 de reprezentanți ai instituțiilor educaționale din Chișinău au participat astăzi, 20 august, la lansarea Redacției II-a a Ghidului metodologic culinar privind alimentația copiilor de vârstă preșcolară – un document esențial pentru îmbunătățirea calității alimentației în grădinițele din Capitală.
Prezent la eveniment, Primarul General, Ion Ceban, a subliniat că, în ultimii ani, prioritatea Primăriei Chișinău a fost calitatea alimentației copiilor.
Totodată, fiind în preajma noului an școlar, edilul le-a urat mult succes angajaților instituțiilor de învățământ preșcolare.
„Chiar dacă pentru mulți dintre profesori și angajații instituțiilor educaționale activitatea nu a avut o pauză formală, am transmis urări de multă putere și determinare pentru a continua să acționăm împreună în beneficiul copiilor noștri. Copiii noștri, așa cum am mai spus, sunt viitorul nostru. Mulțumesc sincer pentru ceea ce faceți zi de zi!”, a mai spus Ion Ceban.
Ce aduce nou Redacția II a Ghidului metodologic culinar:
-un capitol dedicat regimurilor de cruțare, pentru copiii cu necesități nutriționale speciale;
-includerea listei substanțelor alergene, care trebuie menționate obligatoriu în meniuri;
-fișe tehnologice noi, menite să completeze și să diversifice preparatele zilnice.
Anterior, municipalitatea a lansat și Ghidul metodologic culinar pentru organizarea procesului de alimentație în instituțiile de învățământ primar și secundar, ciclul I și II.