Ion Ceban: Am obosit de acești prostănaci. Guvernarea PAS ne șantajează cu situația de la întreprinderea ”Apă-Canal Chișinău”

ion_ceban_morari_2

Actuala guvernare șantajează municipalitatea cu situația de la ”Apă-Canal Chișinău” și politizează la maximum subiectul fără a recunoaște că este nevoie de o majorare de tarif. Declarația a fost făcută de primarul Ion Ceban la emisiunea ”Morari Live”.

”Ne șantajează. Am obosit de acești prostănaci, mă scuzați de expresie. În Chișinău este 10 lei tariful pentru un metru cub de apă, 39 de lei este la Ștefan Vodă, 55 la Glodeni, 36 la Vulcănești, 32 la Florești. Nu există o capitală în Europa cu așa tarife. Nu există o localitate în țară cu așa un tarif. Acești tipi manipulează cras. Avem peste 600 de procente creștere la gaz în ultimul an. Creșterea la energia electrică este de 300 de procente. Pentru Apă Canal municipalitatea a achitat 128 de milioane de lei pentru creditele luate de prin 2013”, a declarat Ion Ceban.

Edilul a precizat că la mijloc sunt tentative de discreditare și de preluare abuzivă a întreprinderii.

”Probabil este o tentativă de dsicreditare în fața partenerilor externi. Că iată este proiectul cu rețeaua Strășeni-Călărași, dar Ceban nu vrea. Nu este adevărat. Problema nu e că nu vreau, ci nu există posibilitatea. ANRE are o metodologie restrictivă. Toți operatorii au probleme din țară. Urmează să fie schimbată această metodologie. Ce se urmărește, nu prea înțeleg, dar e clar că cineva vrea să pună laba pe Apă-Canal, după exemplul Termoelectrica din anii 2013-2015. Astăzi era și SIS la Apă-Canal, iar de dimineață exista riscul unei deconectări. Statul vrea să pună laba pe întreprindere ca ulterior să o falimenteze și să o predea în mâini private. Totul se face cu concursul ANRE care este la cheremul guvernării, este cățelușul guvernării”, a declarat Ion Ceban.

Logo_MAN_CEBAN