Ion Ceban: Anastasia Nichita și Irina Rîngaci vor primi câte 100 de mii și, respectiv, 50 de mii de lei pentru medaliile luate. Sportivii trebuie susținuți

ion_ceban_campionii

Primăria Chișinău oferă din nou premii campionilor Republicii Moldova. Despre acest lucru scrie primarul general Ion Ceban pe pagina sa de Facebook.

„Ieri sportivele noastre la lupte libere au făcut istorie pentru Republica Moldova. Primăria Chișinău, tradițional, le va premia pentru succesele lor și pentru că ne reprezintă ţara cu mândrie peste hotare:

  • 100 de mii de lei pentru Anastasia Nichita, campionă mondială la lupte libere, categoria seniori în finala Campionatului Mondial de Seniori de la Belgrad.
  • 50 de mii de lei pentru Irina Rîngaci, medaliată cu bronz în cadrul aceluiași campionat.
  • Câte 10 mii de lei pentru antrenorii sportivelor noastre.

Am început această tradiție anul trecut și vom continua să premiem sportivii care au performanțe mari și au rezultate bune”, a declarat Ceban.

În ultimii trei ani municipalitatea a investit peste16 milioane de lei în promovarea sportului în instituțiile educaționale, organizarea și susținerea mai multor campionate sportive.

„În paralel lucrăm la crearea și modernizarea infrastructurii sportive în oraș, pentru amatori. Totul este posibil atunci când este dorinţă, se depune multă muncă, implicare şi curaj. Bravo fetele! Succese în continuare tuturor”, a conchis edilul.

pentru_md