Ion Ceban: Apă-Canal Chișinău” efectuează acum ultimele pregătiri pentru sezonul de încălzire. Au fost organizate lucrări de profilaxie la toți cei 70 de abonați

ion_ceban_city

Întreprinderea ,,Apă-Canal Chișinău” efectuează acum ultimele pregătiri pentru sezonul de încălzire. Cele trei centrale termice, gestionate de furnizor: Aeroport, Codru și Costiujeni au fost verificate și sunt pregătite pentru începerea sezonului.

Potrivit primarului general Ion Ceban, au fost organizate lucrări de profilaxie la toți cei 70 de abonați. Este vorba de 57 de blocuri, 3 școli, 2 grădinițe, 3 instituții medicale, 3 instituții de cultură și 4 agenți economici.

„Totodată, au fost verificate metrologic și montate semnalizatoarele de gaze în centrale termice și au fost montate contoare de energie termică, au fost obținute actele de cercetare a stării tehnice a coşurilor de fum şi a canalelor de ventilaţie, au fost executate lucrările de spălare hidro-pneumatică și verificare la presiune a sistemelor interioare ale consumatorilor. De asemenea, precizez că în contextul situației instabile din sectorul energetic, pentru centralele termice din dotarea ,,Apă-Canal Chișinău”, dar și în scopul asigurării cu surse alternative de combustibil, a fost anunțată licitația pentru procurarea arzătoarelor (gaz-motorină), cu posibilitatea de a funcționa pe motorină. Procedura de achiziție a fost deja inițiată, costurile estimate ale utilajului fiind de aproximativ 2,4 milioane de lei”, a declarat Ceban.

Amintim că S.A. „Apă-Canal Chişinău” gestionează cele trei centrale termice din 2001, care deservesc o mică parte a consumatorilor din oraș. Restul blocurilor locative din municipiu sunt conectate la rețelele Termoelecica S.A.

pentru_md