Ion Ceban: Avem cea mai incompetentă și nocivă guvernare, care vrea să îngroape ”Apă-Canal Chișinău”

ion_ceban_apa_canal

Actuala conducere a țării, în special Guvernul, nu are nicio justificare pentru lipsa de atitudine în contextul stabilirii tarifelor pentru apă și canalizare în municipiul Chișinău, susține edilul Ion Ceban. Primarul a precizat că majorările anunțate de ANRE sunt făcute de ochii lumii și nici pe departe nu acoperă cheltuielile întreprinderii ”Apă-Canal Chișinău”, care e în prag de colaps din cauza crizei energetice.

”Ați vorbit despre prețul pentru apă, atunci vă spun că plătim cel mai mic tarif din orice capitală europeană și chiar din localitățile din țară, acolo unde tariful este de două-trei și chiar șase orei mai mare. Vreți să ucideți Apă-Canal, așa cum ați ucis Termocom, fix atunci când ați ridicat mâna pentru Aeroport. Nimeni nu poate construi dintre de voi, vă lăudați cu 100 de metri de proiecte de infrastructură care durează șapte ani de zile. Nu politizați subiectul. ANRE este un cățeluș la cheremul vostru, exact ca ANI și Fisc”, a declarat Ion Ceban în cadrul ședinței CMC.

Ion Ceban recunoaște că războiul și crizele ne-au afectat, însă majorările prețurilor puteau fi temperate, dacă autoritățile centrale interveneau cu politici bine gândite.

”Nu există nicio scuză pentru incompetența dvs. crasă, nu există nicio scuză pentru falsitatea dvs., nu există nicio scuză pentru zero reușite în doi ani de mandta la Președinție și de aproape un an și jumătate de mandat de Parlament. Mai incompetentă și mai nocivă guvernare nu am avut. Nu vă ascundeți după lozinci, după război. Este adevărat, există impact foarte mare. Repet, în România și în Ucraina multe categorii de prețuri sunt mult mai mici decât la noi, iar noi nu avem salarii și pensii ca în Europa. Avem cel mai scump gaz din Europa, plătim un tarif enorm pentru energia electrică”, a declarat Ion Ceban.

Edilul a precizat că Guvernarea PAS va fi taxată dur de societate.

”Oamenii de la PAS nu pot înțelege un singur lucru. Procesele care le-au pornit ei, nocive, de distrugere a instituțiilor de stat, inclusiv de daună majoră Republicii Moldova. Datoria de stat care a crescut substanțial și este de miliarde de lei, povara pusă pe fiecare locuitor al municipiului, daunele care sunt aduse fiecărui cetățean al Republicii Moldova. Vă spun: veți ajunge că veți fi scuipați în față și chiar să luați în moacă de la cetățenii Republicii Moldova. Dumneavoastră, deputații voștri și miniștrii voștri care ne dezbracă în fiecare zi. Veți fi scuipați în față în cel mai bun caz. Ceea ce faceți voi în fiecare zi, la dezasatrul care ni l-ați adus nu aveți o scuză. Nu aveți o scuză cu plimbatul prin Europa, nu este o scuză că vă îmrpumutați de la bănci cu 22 de procente ca să acoperiți gafele făcute. Nu este nicio scuză pentru fiecare schemă de delapidare, fie cu gazul, fie cu Energocom, fie cu energia electrică, care vine din România, dar tot prin Ucraina o primim”, a mai adăugat Ion Ceban.

Logo_MAN_CEBAN