Ion Ceban: Bugetul municipal pentru 2020 a fost modificat. Tot deficitul bugetar este acoperit cu surse de finanțare

ion_ceban_budget

Bugetul municipal pentru 2020 a fost modificat, ieri, în Consiliul Municipal Chișinău. Primarul general spune că astfel, s-a reușit să se aloce suplimentar circa 3 milioane lei pentru suburbii.

Banii vor fi folosiți pentru necesitățile stringente care au fost identificate în urma discuțiilor avute săptămâna trecută dintre edil și primarii de suburbii.

„La fel, am asigurat toate entitățile subordonate și întreprinderile municipale cu cheltuieli salariale până la sfârșit de an, plus am oferit suplimentar bani preturilor, pentru demolări și evacuări a diverselor construcții și instalații, precum și pentru finalizarea proiectelor începute în teritoriu”, a precizat acesta.

Edilul spune că în urma modificărilor s-a aprobat un deficit bugetar la nivelul celui aprobat pentru anul 2020, care în totalitate este acoperit cu surse de finanțare.

Bugetul a fost rectificat cu un deficit bugetar de 296 de milioane de lei, astfel, veniturile constituind 4,45 de miliarde, iar cheltuielile de 4,75 de miliarde de lei.

„Putem crește bugetul local prin acțiuni transparente și legale, astfel cum am făcut și în acest an”, a conchis primarul general.

Logo_MAN_CEBAN