Ion Ceban, către tinerii la USM: „Ne propunem dezvoltarea unui Hub în scrierea de proiecte pentru tineri”

ion_ceban_studenti_2020

Implicarea tinerilor în dezvoltarea capitalei și motivarea acestora pentru a venit cu strat-up-uri este o prioritate pentru municipalitate. În cadrul unei vizite la USM, primarul general al Chișinăului, Ion Ceban, a vorbit despre oportunitățile noii generații în dezvoltarea businessului.

„În Chișinău, pentru prima dată, urmează a fi lansat un program de start-up pentru tineri antreprenori și nu doar. În cadrul Centrului Municipal de Tineret Chișinău, tinerii urmează să beneficieze de un program de dezvoltare antreprenorială în așa fel, încât să aibă un plan de afaceri pe care ar putea să-l aplice în cadrul acestuia. Este foarte important pentru noi toți ca să dezvoltăm capitala și să susținem ideile de afaceri, în special a celor tineri, care au entuziasm și voință”, a declarat Ion Ceban la evenimentul organizat cu ocazia zilei studentului FRIȘPA.

Potrivit edilului, anul acesta vom desfășura un program de granturi pentru organizații de tineret și grupuri de inițiativă. „De asemenea, ne propunem dezvoltarea unui Hub în scrierea de proiecte pentru tineri. În acest scop, din bugetul municipal am insistat sa fie oferiți în jur de 5 milioane de lei. O altă idee, pentru care insist, este ca tinerii specialiști, studenții să vină în cadrul primăriei și să efectueze stagiul de practică”, a conchis acesta.

Ceban a mai precizat că este cointeresat ca să crească noi tineri specialiști.

pentru_md