Ion Ceban: Ce fel accesorii improvizate puteți folosi pentru a vă acoperi gura și nasul, în locurile închise

ion_ceban_maski

Primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, a eliminat ultimele zvonuri cu privire la purtarea măștilor în locurile închise. Astfel, edilul capitalei că locuitorii pot folosi nu doar măști din farmacii, dar și cele confecționate manual sau eșarfe.

În ceea ce privește problema necesității introducerii unei astfel de restricții, Ceban a menționat că aceasta măsură este aplicată în mai mult de 50 de țări – de exemplu, în Germania și Austria – și are ca scop reducerea riscului de infecție în spațiile publice închise. Vorbind despre aplicarea pedepsei pentru nerespectarea acestei cerințe, Ceban a menționat că această problemă nu este în competența primăriei Capitalei și a solicitat cetățenilor să fie responsabili.

„Sarcina noastră este să oferim o protecție maximă și facem acest lucru pe cât posibil. Dezinfectarea periodică se realizează în transportul public, fiecare unitate are un distribuitor dezinfectant, toți angajații Administrației Transportului Electric și Depozitului de Autobuze din municipiu măsoară regulat temperatura, toate sunt prevăzute cu măști, viziere, costume, mănuși. Recomand cu tărie tuturor locuitorilor Capitalei să respecte toate aceste reguli. Pentru că, așa cum spun ei, „masca mea te protejează, masca ta mă protejează”, a spus primarul capitalei.

Reamintim că potrivit deciziei Comisiei municipale pentru situații de urgență, de astăzi în toate locurile publice închise (spații comerciale, farmacii, precum și altele), purtarea mijloacelor de protecție a gurii și nasului este obligatorie. Tot de luni, 4 mai, această măsură de protecție este obligatorie pentru pasagerii transportului public Chișinău.

Logo_MAN_CEBAN