Ion Ceban cere mai multă transparență: „municipalitatea își propune ca până la sfârşitul acestui an să desfășureze 3-4 licitații pentru amplasarea gheretolor

ion_ceban_gerete

Ion Ceban spune că vrea mai multă transparenă în procesul de organizare a licitațiilor pentru dreptul de a comercializa pe străzile și în parcurile din capitală.

Potrivit acestuia, în contextul acesta, municipalitatea își propune ca până la sfârşitul acestui an să desfășureze 3-4 licitații în acest sens.

„Primele 2 licitații deschise pentru dreptul de încheiere a contractelor pentru amplasarea unităților de comerț ambulant pe teritoriul orașului sunt planificate pentru data de 26 noiembrie și 02 decembrie, curent, iar informația despre concursuri este publicată pe pagina oficială a primăriei „chisinau.md”, a punctat edilul.

Între timp, preturile de sector au primit sarcina de a desfășura inventarierea tuturor unităților de comerț ambulant din teritoriul administrat și au pregătit schemele de amplasare pentru cea de-a doua etapă a licitației. Aceasta urmează a fi desfășurată în sectoare, pentru comercianţii de legume, fructe, produse alimentare.

Licitațiile pentru unitățile de comercializare a florilor și, respectiv, a presei, urmează a fi desfășurate separat. Cât privește obiectivele de prestare a serviciilor sociale: reparația încălțămintei, a hainelor, este evaluată posibilitatea de a institui anumite gherete municipale care ar putea fi date în locațiune.

„În acest fel, ne propunem să reducem numărul gheretelor din capitală şi să direcționăm comerțul spre o manieră mai modernă. Totodată, pentru a elimina orice suspiciuni privind influențarea licitațiilor de profil, am propus implicarea în acest proces și a organelor de control ale statului, inclusiv CNA”, a punctat acesta.

Amintim că din Comisia municipală de licitație fac parte 8 consilieri municipali din diferite fracțiuni, care poartă răspundere pentru activitățile desfășurate, de rând cu executivul. Mai mult, pentru sporirea gradului de transparență, la licitații au dreptul să participe și alte persoane, în calitate de observatori.

Logo_MAN_CEBAN