Ion Ceban cere să se facă o hartă a construcțiilor și șantierelor ilegale: Nu vom permite acest lucru

ion_ceban_stroika_

Primăria Chișinău urmează să creeze o hartă cu problema construcțiilor în capitală. Despre aceasta a anunțat primarul general al capitalei, Ion Ceban, în cadrul ședinței primăriei din această dimineață.

Ceban spune că odată cu ridicarea stării de urgență, în diferite locuri au început să apară garduri pentru construții neautorizate sau unele lucrări pe cale să înceapă.

Edilul capitalei a dat exemplul unui gard pentru o construcție în parcul Valea Trandafirilor.

În această privință, primarul Capitalei a subliniat că nu trebuie eliberată nici o autorizație sau certificat urbanistic pentru construcție în zone verzi, în parcuri și în toate locurile unde acest lucru este interzis.

„Propun crearea unui grup de lucru, care într-o lună va evalua situația din această zonă și va crea o hartă a zonelor cu șantiere neautorizate. Vă rog să includeți reprezentanți ai societății civile în acest grup – nu avem nimic de ascuns. Totul trebuie făcut public, dar cu protecția datelor cu caracter personal”, a spus Ceban.

La rândul său, viceprimarul Victor Chironda a spus că de când a fost schimbată conducerea primăriei Chișinău, nicio autorizație de construcție sau certificat de urbanism nu a fost dat contrar legislației.

„Înainte de alegerile locale, multe autorizații au fost emise cu încălcări, iar proprietarii lor cred că aceste documente le dau dreptul de a începe activitatea acum. Prin urmare, apar garduri și șantiere care sunt absolut ilegale. În această privință, cer pretorilor să intervină în cazul apariției gardurilor în sectoarele lor. Fără autorizație de construcție, nimeni nu are dreptul să înceapă vreo lucrare. În acest moment, studiem și verificăm aceste documente emise anterior ”, a spus Chironda.

Logo_MAN_CEBAN