Ion Ceban cere urgenarea reorganizarea combinatelor. Mai mulți elevi din capitală au avut o toxiinfecție alimentară

ion_ceban_liceul_cu_profil_sportiv

Primarul general Ion Ceban a solicitat viceprimarilor de ramură cât mai urgent reorganizarea combinatelor școlărești și excluderea riscurilor ca pe masa copiilor să ajungă produse necalitative, asta după ce mai mulți elevi de la o școală din capitală au avut o toxiinfecție alimentară.

„În contextul în care în data de 12 noiembrie au parvenit sesizări privind manifestarea de dureri abdominale și vomă la elevii din Liceul Internat Municipal cu Profil Sportiv din sectorul Buiucani. Din informațiile prezentate de părinți, se presupunea toxiinfecție alimentară în liceu. Cu o zi înainte, au fost alimentați 476 de elevi de diferite vârste. Administrația Liceului a informat despre faptul că 20 de elevi cu vârste cuprinse între 13-19 ani prezintă dureri abdominale și vomă”, a declarat Ceban.

În acest sens a fost creat un grup de lucru și a fost deschisă o anchetă epidemiologică.

„Nu odată am vorbit despre reorganizarea alimentației și reorganizarea acestor combinate și anume din asemenea motive, îmi doresc ca pe masa copiilor să fie mâncare calitativă. În cazul în care se depistează cauza, am solicitat să fie luate imediat măsuri, iar persoanele responsabile, sancționate și demise”, a conchis edilul.

Logo_MAN_CEBAN