Ion Ceban: Chișinăul ar putea rămâne fără apă. Guvernarea face atac raider asupra la Apă Canal și vor să o privatizeze

apa

Întreprinderea Municipală „Apă Canal” este supusă unui atac raider, organizat de către cei de la Guvernare, iar cap de listă este Andrei Spînu. Cel puțin asta spune primarul general Ion Ceban, care afirmă că ANRE-ul este în strânsă legătură cu ei.

„Ceea ce s-a întâmplat cu Aeroportul și cu Banca de Economii, acum se întâmplă și cu Apă Canal. Și noi vorbim despre tot ce vreți. Acum, prim metode frauduloase,

Avem un tarif care este cel mai mic din Europa. Noi nu avem niciun sat, cu excepția Țânțărenilor, care îl finanțăm tot noi, sau localitatea din Moldova care îl avem în capitală, de 9 lei. Dacă mergeți la Iași e 43, dacă mergeți la Cluj e 56 de lei, dacă mergeți în altă parte în Europa e mult mai mare. La Fălești, la Ungheni, la Florești sunt peste 30 – 50 de lei la apă potabilă.

Astăzi am văzut iarăși falsuri din partea la PAS, își asumă minciuni săptămânal, ca să îndruge minciuni despre mine. Am făcut adresări către CSS, către doamna președinte, către Parlament, către Guvern, către ANRE, multe, multe. Nu sunt de azi, nu sunt de ieri. Nu am văzut o reacție din partea autorităților statului la acest lucru.

Ce s-a întâmplat cu Apă Canal Bălți, nu mai este întreprindere municipală, a fost dată pe mâini private. În instanță finală, se vrea să se aducă în faliment Apă Canal Chișinău, cu mâinele instituțiilor de stat, în special ANRE, cu mâinele Ministerului Infrastructurii, unde este „dominatorul”, pentru ca să fie impusă o administrare de stat, ca ulterior să se declare faliment, iar după privatizată. Deja se vorbește în târg, despre acel „nu știu cine”. Dovada faptului că este falimentată intenționat această instituție, este următoarea. Anul trecut, la probele preluate din Stația de Epurare a fost aplicată o amendă de 12 milioane de lei, știe foarte bine, că nu are nimic proba preluată la Stația de Epurare, cu deversările care sunt de la agenții economici.

A fost anulat un contract de 100 de milioane de lei, atribuit de către Fondul Ecologic Național, pentru construcția de Piroliză. Ce înseamnă asta – avem 100 de tone de nămol, trebuie să le aducem la 15 tone.

Anul acesta noi am pompat 128 de milioane în plină criză energetică, plină criză pandemică și a crizei refugiaților. Dacă mă întrebați cine? Cineva de la Ministerul Infrastructurii. CUM? Prin neactualizarea tarifului care este astăzi cel mai mic pe țară. Învinuirile sunt că este un management defectuos. Poate ar pe alocuri. Intreprinderea se alimentează în mod intenționat și se încearcă preluarea ei. Știți că în viitorul apropiat apa poate să se oprească? Știți ce se vrea? Se vrea ca apa să nu fie furnizată 2-3 zile și să spună că Ceban este vinovat”, a declarat Ceban.

Logo_MAN_CEBAN