Ion Ceban: Chișinăul merită să obțină titlul de Capitală Europeană a Tineretului în anul 2026

ion_ceban_youth

Chișinăul se lansează în lupta pentru obținerea titlului de Capitală Europeană a Tineretului 2026. „European Youth Forum”, asociația internațională care organizează concursul, a anunțat deja perioada pentru depunerea dosarelor, iar Centrul Municipal de Tineret Chișinău este în căutarea coordonatorului responsabil de pregătirea dosarului pentru participare la concurs.

Potrivit reprezentanților Centrul Municipal de Tineret, procedura de depunere a dosarului este formată din 3 etape:

I etapă (depunerea unei cereri de participare, a unui plan inițial, cât și prezentarea motivației capitalei de a participa în concurs.)

II-a etapă (desfășurarea detaliată a planului inițial și completarea acestuia cu activități de tineret, cât și a conceptului general propus pentru ,,Chișinău – Capitala Europeană a Tineretului 2026’’)

III-a etapă (elaborarea dosarului final prin completarea acestuia cu recomandările juriului Forumului European de Tineret, inclusiv generalizarea dosarului și a conceptului final de program.)

Totodată, criteriile de selectare a candidaților sunt experiența de lucru cu tinerii, experiența de lucru în managementul proiectelor locale, naționale sau internaționale, experiența de lucru în elaborarea propunerilor de proiecte/granturilor, experiența de colaborări cu experți străini sau organizații de peste hotare, cunoașterea limbii engleze la nivel avansat (B2-C1). De asemenea, studiile sau stagii peste hotare reprezintă un avantaj. CV-urile urmează să fie trimise pe poșta electronică, la adresa: [email protected].

Logo_MAN_CEBAN