Primarul General, Ion Ceban, informează că, astăzi, 10 iunie, viceprimarul Capitalei, Angela Cutasevici a participat la evenimentul prin care Asociația Moldovenească de Turism Medical a preluat președinția în cadrul Consiliului Global pentru Turism Medical.
Turismul medical este o direcție prioritară a turismului municipal, care se regăsește în Strategia de dezvoltare a turismului pentru perioada 2022-2026 „Chișinău – Capitală turistică”, aprobată în anul 2022.
„Turismul medical este cea mai tânără ramură a domeniului turistic și se bucură de o creștere constantă a cererii de la an la an. Principalele argumente pentru popularitatea ascendentă a turismului medical în Capitală sunt: costul mic și calitatea înaltă a serviciilor prestate. Primăria Chișinău depune efort considerabil pentru a dezvolta o infrastructură de sănătate modernă și competitivă, cu servicii de calitate”, a scris Ion Ceban.
Încontext, Primarul General a menționat că, în prezent, în cadrul spitalelor municipale se prestează servicii înalt tehnologizate care ar putea servi drept temei pentru turismul medical.
În ultimii patru ani, Primăria Chișinău a investit peste 500 milioane de lei în infrastructura medicală, care curpinde: 9 Spitale Clinice Municipale pentru adulți și copii, inclusiv 2 maternități; 12 Centre ale Medicilor de Familie (Asistență Medicală Primară) în cadrul a 5 Asociații Medicale Teritoriale; 2 Centre stomatologice, inclusiv 1 pentru copii; 1 Dispensar Municipal Dermato-Venerologic; 5 Centre de Servicii Prietenoase Tinerilor; 5 Centre de Sănătate Mintală; 14 Centre de Sănătate (Asistență Medicală Primară) din suburbii.
În sistemul de sănătate al municipiului Chișinău activează peste 6.000 de persoane.