Ion Ceban: Construcția ilegală pe strada Dimo, 7/3 a fost oprită

ion_ceban_zastroika2020

Noaptea trecută, primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, împreună cu serviciile de profil, au mers la locul construcției scandaloase care are loc pe teritoriul furat de la municipalitate.

Primarul capitalei a spus că terenul sus-menționat, care în 2014 avea statutul de spațiu verde, prin intermediul unor scheme ilegale a fost transferat în proprietatea VASIGUR GROUP, care a început pe acesta construcția unei clădiri rezidențiale.Participanții la această schemă, potrivit primarului, este specialistul principal în cadrul Direcției Generale Arhitectură, Urbanism și Relații Funciare, Gheorghe Cavca și fratele său, Vitalie Cavca, care este unul dintre fondatorii companiei Sarvin SRL.

”Atenționez acest constructor și ceilalți constructori: noi vom urmări toate aceste lucruri și vom interveni în fiecare dintre aceste cazuri. Nu ne încercați răbdarea. Acești doi frați, care în limba rusă se numesc ”беспредельщики” au încercat să corupă instanțele de judecată, au încercat să corupă, și probabil au corrupt, funcționarii din primarie și încearcă în continuare să facă ilegalități. Știm că sînt și alte adrese unde lucrează acești domni. Dar regulile vor fi pentru toți egale. … Dacă vreți să construiți, construiți legal”, a subliniat Ceban.

Primarul general a rugat secretariatul primăriei și organele de drept să verifice încă o dată tot ce ține de componența acestei companii.Ceban a menționat că, în ajun a fost la locului construcției ilegale, gardul de protecție a fost scos și au fost aduse peste 130 de mașini pentru a acoperi fundamentul acestei construcții. Primarul intenționează să înainteze solicitarea ca aceste achitări să fie făcute din contul constructorilor.

De asemenea, Ion Ceban a subliniat că unele companii de construcții „încearcă răbdarea” administrației de la Chișinău, dar acțiunile ilegale nu vor mai fi permise, iar companiile care încalcă vor nimeri în lista neagră.

Logo_MAN_CEBAN