Ion Ceban, cu ocazia a 132 de ani de la trecerea în neființă a lui Mihai Eminescu: Aducem omagiu, iar în acest sens, a fost reabilitat și Scuarul din inima Chișinăului

ion_ceban_eminescu

Primarul general Ion Ceban a venit cu un mesaj de comemorare cu ocazia 132 de ani de la trecerea în neființă a poetului, prozatorului și jurnalistului nepereche Mihai Eminescu, care este un simbol al culturii.

Edilul afirmă că acesta va rămâne veșnic viu, prin lucrările sale prețioase, care sunt transmise, învățate și recitite din generație în generație.

„Aducem omagiu lui Mihai Eminescu, iar în acest sens, a fost reabilitat și Scuarul „Mihai Eminescu”, din inima Chișinăului unde, anterior, majoritatea dintre locuitorii capitalei nu știau de existența bustului poetului in acest loc. Acum, e un scuar frumos, unde poți să îți petreci timpul liber, să citești o carte, iar în curând, sculptura celei care i-a fost muza poetului, Veronica Micle, o vom instala în scuar.

Mihai Eminescu va rămâne veșnic viu, prin lucrările sale prețioase, care sunt transmise, învățate și recitite din generație în generație”, a declarat acesta.

Ceban afirmă că Eminescu a creat adevărate opere de artă, care surprind și acum prin naturalețea și sensibilitatea lor.Titlu: Viceprimarul Inga Ionesii și-a dat demisia. Ceban: Aduc sincere mulțumiri, împreună am pornit multe lucruri frumoase

Primăria Chișinău rămâne fără un viceprimar. Este vorba Inga Ionesii, care se retrage din funcție. În acest sens, primarul general Ion Ceban a venit cu un mesaj de mulțumire.

„Aduc sincere mulțumiri, Viceprimarului pe domeniul economic Inga Ionesii, care a făcut parte din echipă, iar împreună am pornit multe lucruri frumoase. Doamna Ionesii este specialist foarte bun și îi urez mare succes în continuare. Mult succes echipei care rămâne în continuare unită, indiferent de unele circumstanțe”, a declarat acesta.

De precizat că interimatul funcției va fi exercitat în continuare de șefa cabinetului în domeniu economiei, Olga Ursu.

pentru_md