Ion Ceban, despre campania de vaccinare: Vom propune Ministerului Sănătății să trecem la etapa a III-a

ion-ceban_vaccina

„În prezent ce-a mai mare preocupare este Vaccinarea în rândul populației. Spre mare regret, chiar dacă avem grupuri pe care am pus ca fiind în zona de risc, mulți nu vor să se vaccineze”, cel puțin asta spune primarul general Ion Ceban în cadrul ședinței Primăriei Chișinău, care spune că va cere Guvernului ca să se înceapă etapa a III-a de vaccinare.

Potrivit acestuia, vaccinarea devine mai accesibilă, întrucât sunt doze suficiente pe perioada imediat următoare.

„Este disponibil vaccinul Astrazeneca, Sputnik V și curând vom avea si vaccinul procurat de către Guvern. La cantitatea actuală de vaccinuri specialiștii spun că putem demara etapa III de imunizare. Dar în acest sens așteptăm ca Ministerul Sănătății să se expună. La Centrul Municipal de Vaccinare vom vaccina, deocamdată, grupurile profesionale organizate. Vaccinarea are loc la dorință în prezent, in AMT-uri si Centrele Medicilor de Familie, dar si in Centrele de Sănătate din suburbii. Analizăm deschiderea altor spatii de vaccinare, pentru sporirea accesului. Iarăși, precizez că vaccinurile ne sunt distribuite de către Ministerul Sănătății”, a declarat acesta.

Ceban spune că în municipiu avem cca 21.000 persoane vaccinate cu prima doza.

„În 3 săptămâni de la demararea etapei a II-a de vaccinare acest număr este mic, spun specialiștii! În continuare, vaccinurile stau la frigider – este păcat! Vom propune autorităților centrale de a oferi posibilitatea de a lansa vaccinarea pentru toate persoanele din municipiul Chișinău, care doresc, poate așa vom spori numărul persoanelor vaccinate. Aici fluxul de oameni este mare, iată de ce ar fi bine ca cât mai multă lume să se imunizeze.
Am solicitat DGASS sa mobilizeze deplin capacitățile de vaccinare in centrul și punctele de vaccinare, inclusiv efectuarea vaccinărilor in program extins si neapărat și in zilele de sâmbătă și duminică – conform și deciziei Comisiei Situații Excepționale a mun. Chișinău”, a precizat Ceban.

pentru_md