Ion Ceban, despre coșurile de gunoi: Cu doi ani în urmă nu erau nici pe străzile centrale, nici cele adiacente, nici în curți de bloc

ion_ceban_cosuri

Primarul general Ion Ceban recunoaște că pe unele străzi din capitală nu sunt coșuri de gunoi, însă spune că în schimb, numărul total a acestora a crescut considerabil.

„Despre coșurile de gunoi de pe străzile capitalei, care chipurile nu se ajung. Săptămâna trecut a apărut o întrebare de la cineva din jurnaliști câte coșuri de gunoi am amplasat pe străzile capitalei și că pe unele străzi nu se găsesc coșuri. Este posibil că pe unele încă nu sunt, dar vor fi. Cu doi ani în urmă nu erau nici pe străzile centrale, nici cele adiacente, nici în curți de bloc. Pe Bulevardul Ștefan cel Mare erau maxim 20 de coșuri, dintre cele verzi, care agățau, plus erau fără fund. Nu vorbesc că pe Bd. Moscova, Vieru, Mircea cel Bătrân, pe alee, Pușkin, Bodoni, în stații, în parcuri și zone verzi, ele pur și simplu nu existau, nicăieri.

Vreau să precizez că într-un an și jumătate pe străzile capitalei, în spațiile verzi, parcuri, la toate obiectivele și proiectele realizate au apărut circa 1500 de coșuri de gunoi procurate doar de Direcția Locativ Comunală, mai sunt și altele procurate de către preturi. Acele de pe bulevarde care erau în stare mai bune sunt amplasate prin curți”, a declarat acesta.

Ceban spune că totodată au fost procurate și schimbate majoritatea tomberoanelor vechi pentru gunoi de pe străzi, prin parcuri și curți de bloc.

„Continuă să fie create noi platforme stradale pentru gunoi. Pe lângă coșuri, au apărut scaune, vaze pentru flori și alt mobilier urban care nu exista pe străzi. Mulțumesc și tuturor agenților economici care în fața localurilor și instituțiilor pe care le dețin la fel le amenajează și sunt păstrate. Și vin în continuare cu un mesaj către toți locuitorii: fiecare trebuie să fie gospodar la el acasă și să păstreze curățenia”, a conchis edilul.

pentru_md