Ion Ceban, despre creșterea taxei de alimentare în grădinițe: Tot ce este cu majorare vine de la Guvern. Primăria nu a scumpit nimic

Accountant calculating profit with financial analysis graphs. Notebook, glasses and calculator lying on desk. Accountancy concept. Cropped view.

Creșterea cu 50 de lei a taxei pentru alimentarea copiilor în grădinițele din capitală a fost făcută de către Guvern. Cu această informație a venit primarul general Ion Ceban într-o conferință de presă.

Potrivit primarului, municipalitatea nu a majorat taxa.

„Tot ce este cu majorare vine de la Guvern. Am văzut interpretări în spațiul public, în special cu referință de la municipalitate”, a declarat Ceban.

Precizăm că începând cu această lună, părinţii care-şi duc copiii la grădiniţele din municipiul Chişinău vor plăti mai mult pentru alimentaţia celor mici.

Anul trecut, taxa lunară pentru alimentaţia unui copil de la o grădiniţă de stat din municipiul Chişinău era de 231 de lei. Din 1 ianuarie, părinţii vor plăti 277 de lei. În timp ce unii critică decizia autorităţilor, alţii sunt înţelegători.

Logo_MAN_CEBAN