Ion Ceban, despre o potențială redeschidere a grădinițelor: Suntem pregătiți. Au fost procurate lucruri pentru lupta cu Covid-19

ion_ceban_gradinita_29062020

În contextul în care conducerea de vârf a statului a declarat că grădinițele ar putea fi deschise în curând, primarul a reiterat că au fost luate măsuri de luptă cu coronavirus în instituțiile preșcolare din capitală. Primarul general a punctat, că totuși, această decizie de redeschidere a grădinițelor aparține Comisiei Naționale Extraordinară în Sănătate Publică.

„Părinții de mult așteaptă ca grădinițele să fie redeschise, iar în acest sens, primăria Chișinău a luat toate măsurile de pregătire a instituțiilor. Astfel, în cele 126 de instituţii de educaţie timpurie din capitală, unde sunt înscriși peste 32 300 de copii, au fost procurate bunuri materiale, luate cele necesare în sumă de 4 milioane 442 mii lei”, subliniază edilul.

În același timp, de către direcțiile de sector, în mod centralizat au fost achiziționate dezinfectanți pentru mâini și suprafețe, termometre infraroșu, lămpi antibacteriene, inventar moale, uscătoare pentru mâini, măști de protecție pentru angajații din blocurile alimentare și punctele medicale, viziere, etc.

Toate aceste bunuri sunt necesare pentru asigurarea în prima etapa a activității instituțiilor, în condițiile epidemiei de Covid-19.
La fel, sunt organizate instruiri pentru toate cadrele angajate, directori, educatori, asistenți de educatori și asistente medicale și bucătari.

Ion Ceban a punctat că înscrierea copiilor la grădiniță se poate face în continuare pe egradinita.md.

pentru_md