Ion Ceban, despre situația cu creșterea prețului la gaze: Prostia autorităților centrale costă Primăria Chișinău 90 de milioane de lei

ion_ceban_plata

Primăria Chișinău trebuie să cheltuiască în plus și neplanificat 90 de milioane de lei din cauza acțiunilor Guvernului, care au dus la o creștere semnificativă a prețurilor la gaze. Despre aceasta a declarat primarul general Ion Ceban.

Edilul s-a arătat revoltat de indiferența flagrantă a autorităților față de problemele întregului popor, pe care el înșiși au provocat-o.

„Mulți au primit facturi la gaz ieri. Și nici un singur deputat, nici un singur ministru nu s-a exprimat în această chestiune! Este mulțumită de toată lumea cererea de creștere a prețului energiei electrice? Mi se reproșează că am criticat conducerea țării. Da, critic, pentru că acțiunile lor au costat Primăria Chișinău 90 de milioane de lei. Și aceștia sunt banii cetățenilor. Aceste cheltuieli nu au fost prevăzute, dar trebuie să le realizăm din cauza prostiei, incompetenței și „dominanței” în negocierile cu privire la prețul gazelor”, a spus primarul Capitalei.

Potrivit acestuia, 90 de milioane de lei ar fi putut face multe pentru refacerea infrastructurii capitalei, inclusiv a așezărilor suburbane.

„Pilonii de la Chișinău cad pentru că sunt depășiți, iar în anii anteriori nimeni nu s-a angajat să-i înlocuiască. Și am început să o facem. Pentru 90 de milioane de lei am putea schimba tot iluminatul la LED în tot municipiul, inclusiv în extravilan. Prin urmare, sunt firesc indignat”, a subliniat Cheban.

De remarcat este că mai devreme primarul general a fost revoltat de ipocrizia și reacția inadecvată din partea unor reprezentanți ai autorităților centrale, care și-au luat joc de căderea stâlpilor de pe Viaduct. De asemenea, a reiterat că este atacat din cauza anunțului lansării Mișcării Alternative Naționale.

pentru_md