Ion Ceban: Din venitul net de la Autosalubritate, Primăria a procurat 10 autospeciale moderne de evacuare a gunoiului

ion_ceban_autosolubritate

Regia Autosalubritate continuă să se dezvolte. Din venitul net al companiei, Primăria Chișinău a procurat 10 autospeciale moderne de evacuare a deșeurilor.

Potrivit primarului general Ion Ceban, trei autospeciale au ajuns în administrarea regiei în luna octombrie și sunt antrenate în lucru, iar altele șapte au ajuns la sfârșitul lunii decembrie.

„Acestea vor fi dislocate în teren în zilele următoare după ce au fost testate. Valoarea totală a achiziției este de aproximativ 10 milioane de lei, bani obținuți din activitatea întreprinderii”, a declarat primarul.

Amintim că anul care urmează să fie multe schimbă, în baza suportului oferit de către BERD și BEI. Astfel, se va moderniza recultivarea poligonului provizoriu de la Ciocana în corespundere cu standardele UE, de asemenea, va crește securizarea depozitului de deșeuri Țînțăreni și va fi înnoirea parcului de autospeciale și infrastructurii de managementul deșeurilor întreprinderii.

Mai mult, va avea loc modernizarea stației de transfer și instalarea unei linii de sortare manuală a deșeurilor reciclabile colectate separat.

pentru_md