Ion Ceban: După 12 ani, la „Parcul urban de autobuze” a fost renovat acoperișul

ion_ceban_autobuze

Mai modern de cât a fost. În cadrul Î. M. „Parcul urban de autobuze” sunt efectuează lucrări de reabilitare a acoperișului sectorului de reparație. Despre aceasta a anunțat primarul general Ion Ceban într-o postare pe pagina sa de Facebook.

„Actualmente are loc schimbarea geamurilor și reparația suprafeței bituminoase a acoperișului. Totodată, începând cu săptămâna viitoare vor demara lucrările de reparație a acoperișului blocului administrativ”, a punctat edilul.

Suprafața totală care urmează a fi renovată este de circa 4434 m2 și a fost reparată parțial circa 12 ani în urmă.

Amintim că Primăria Chişinău va achiziționa un lot de 16 autobuze rulate pentru capitală. Este vorba despre autobuze articulate, de 18 metri, producător „Solaris”.

Potrivit primarului general Ion Ceban, ca fi majorat şi capitalul social al Î.M. „Parcul Urban de Autobuze” cu 14 milioane de lei din contul surselor financiare aprobate în bugetul municipal pentru anul 2022.

„O echipă de specialiști din cadrul Primăriei și din cadrul Î.M. „Parcul Urban de Autobuze” a examinat autobuzele respective săptămâna trecută în Suedia.
Unitățile sunt în stare tehnică bună și sunt fiabile pentru a circula pe străzile din municipiul Chișinău. Autobuzele rulate sunt produse în 2012, sunt dotate cu podea joasă și rampă pentru accesul persoanelor în scaun rulant, sistem de aer condiționat, clasa ecologică Euro 5. Prețul per unitatea plus livrarea este de 41.900 Euro.

Acest lot de autobuze articulate este necesar pentru capitală, deoarece va permite degajarea rutei nr. 23 care este foarte solicitată. De asemenea, unitățile vor fi incluse pe rutele nr. 46, 47 și altele. Astfel, vom rezolva problema dotării cu transport public, utilizând eficient cadrele disponibile”, a declarat Ceban.

Pe parcursul anului 2021, Primăria Chişinău a procurat 158 de unități de transport, inclusiv 100 de autobuze noi și 58 de autobuze rulate.

În prezent, Î.M. „Parcul Urban de Autobuze” (PUA) are în gestiune 24 de rute urbane și suburbane, inclusiv 5 rute în trafic urban și 19 rute în trafic suburban.

pentru_md