Ion Ceban, după atacul concertat asupra sa și asupra MAN, din partea instituție statului, ONG-urilor și unor instituții media: Vom depune 2 plângeri penale și vom sesiza organizațiile de monitorizare

ion_ceban_ziar

Liderul Partidului Mișcarea Alternativa Națională, Ion Ceban, a prezentat astăzi mai multe dovezi, prin care se demostrează un atac din partea instituțiilor media asupra sa și asupra partidului MAN. Edilul spune că va face unele sesizări la organele de drept, dar și la instituțiile de monitorizare.

„Ieri am urmărit un atac concertat din partea guvernării și a unor ONG-uri, care lucrează pentru unii candidați, și unele surse media care slujesc, făceau senzații oră după oră, intenționat să ducă oamenii în eroare.

Mereu am optat pentru o campanie corectă, iată voi lăsa să scoată tot ce vor și vom merge strict pe agenda noastră. Eu chiar ca locuitor a orașului, eu am vrut să văd ce propuneri au contracandidații.

Vreau acum să vă arăt două plângeri penale, pe care le-am semnat în această dimineață care vor pleca la Procuratură pentru a cerceta falsul în acte care a avut loc ieri.

În același timp, atunci când m-am referit imparțialitatea și redarea cu tentă negativă a persoanei mele în calitate de candidat. Au fost mai multe sesizări la Consiliul Audiovizualului și vreau să remarc câteva:

  1. Pro TV Chișinău, în special pentru reportajele „Capitala Ambuteiajelor”, a fost amendat cu 6000 lei, iar în final pur și simplu cu necesitatea de a șterge de pe pagină această mențiune.
  2. Jurnal TV – încă o dată la capitolul nerespectarea imparțialității.
  3. TV8 – cu 5 mii lei pentru nerespectarea imparțialității.
  4. ART TV – cu 5 mii lei pentru nerespectarea imparțialității.
  5. Radio Chișinău – cu 5 mii lei pentru nerespectarea imparțialității.
  6. Jurnal TV – cu 10 mii de lei, cu emisiunea Post Scriptum pentru activitățile sale.
  7. Pro TV Chișinău – avertizare pentru nerespectarea imparțialității.

Astăzi vor fi prezentate aceste acte pentru misiunile de observare”, a declarat Ceban.

Ion Ceban a vorbit și despre unele publicații online.

„ZdG – Ion Ceban nu a fost prezentat în nicio știre. Iar Ion Ceban a fost prezentat doar în lumină negativă pe perioada campaniei. NewsMaker – prezentarea în lumină negativă a lui Ion Ceban, doar câteva știri în lumină neutră. Jurnaltv.md – Ion Ceban este prezentat în doar lumină negativă. Tv8.md – Ion Ceban nu a fost prezentat în nicio știre, iar Ion Ceban a prezentat în lumină negativă, cu excepție o știre de prezentare a candidaților în CMC.

O bună parte din aceste constatări au fost reflectate și în rapoartele prezentate de API și CJI. Un ONG – Watch DOG, se bucură de finanțare externă și noi o să ne adresăm la toți finanțatori, pentru că tot ce au făcut această organizație a fost să arunce cu noroi și minciuni în adresa mea și a echipei pe care o reprezint. Un ONG care trebuie să lupte cu acest fake news, dar face fake news. Nu este admisibil ca aceste minciuni să fie tirajate de către aceste organizații.

Este regretabil faptul că am văzut ieri distribuirea știrei fake de către o persoană care ar trebui să aibă notorietate în ceea ce ține de jurnalism. A șters-o până la urmă. Îmi pare foarte rău pentru că acest fel de lucruri se întâmplă în Moldova”, a declarat edilul suspendat.

Ceban spune că va vom acționa strict în conformitate cu legea și le va transmise la toate organizațiile de monitorizare

Logo_MAN_CEBAN