Ion Ceban: După ce mai multe unități și-au reluat activitate se vor face controale inopinate

ion_ceban_centru_comerciale

Reprezentanții preturilor municipale, poliției și experți în sănătatea publică vor efectua controale inopinate la unitățile care vor fi deschise în urma ridicării restricțiilor din perioada pandemică.

Potrivit primarului general Ion Ceban, este foarte importat ca toți să respecte regulile stricte impuse pentru toate categoriile de activități.

Astfel, începând cu 8 iunie își reia activitatea centrele comerciale și unitățile comerciale specializate din cadrul acestora cu excepția cinematografelor, unităților de alimentație publică, centrelor de agrement, activităţi sportive, recreative şi distractive.

De asemenea, se reia activitatea începând cu data de 1 iunie a antrenamentelor desfășurate în aer liber, pentru sportivii legitimați.

Procesul de instruire și antrenament se va organiza exclusiv la centrele sportive, terenurile de sport, bazinele sportive, acreditate. Lista entităților sportive (centre, terenuri, bazine), în cadrul cărora se permite reluarea antrenamentelor, va fi aprobată prin ordinul Ministerului Educației Culturii și Cercetării, la solicitarea federațiilor de profil.

„Administratorii centrelor comerciale, centrelor sportive, terenurilor de sport și bazinelor sportive vor remite rapoarte săptămânale (în fiecare zi de vineri) privind realizarea măsurilor de prevenție a infecției COVID-19 către Centrul de Sănătate Publică Chișinău în cadrul procesului de organizare a antrenamentelor individuale și contact”, se arată într-o postare pe pagina sa Facebook.

Potrivit lui Ion Ceban, se va institui comisii intersectoriale la nivelul preturilor de sector (reprezentanți ai preturii, poliției, sănătății publice etc.) pentru monitorizarea și verificarea îndeplinirii hotărârilor Comisiei extraordinare de sănătate publică a mun. Chișinău, a acțiunilor de sănătate publică și a prevederilor de control epidemiologic conform instrucțiunilor cu privire la măsurile de prevenire al infecției cu COVID-19, cu documentarea neconformităților și a materialului probatoriu pentru aplicarea sancțiunilor contravenționale sau penale, după caz.

pentru_md