Ion Ceban, felicitări către localitatea Budești cu ocazia Hramului: Localitatea va beneficia de proiectul regional de canalizare publică

ion_ceban_budesti_sarbatoria

Edilul capitalei a adus felicitări locuitorilor din Budești, localitate ce își sărbătorește astăzi Hramul. Astfel, suburbia capitalei împlinește astăzi 565 de ani de la prima atestare.

„Suburbiile Chișinăului trebuie să cunoască o dezvoltare dinamică direcționată spre atingerea unui nivel de trai prosper, să devină moderne cu toate condițiile pentru un trai decent”, a precizat acesta.

Tot astăzi, împreună cu primarul de Budești Ion Ceban a felicitat și 4 cupluri din comună, care în acest an își sărbătoresc nunta de aur.

„Primăria Chişinău a alocat în acest an comunei Budeşti – 400 mii lei, bani ce au fost valorificaţi pentru schimbarea geamurilor la Liceul Teoretic din localitate. Totodată, Primăria Budești va beneficia de proiectul regional de canalizare publică care va fi implementat pentru 3 localități, inclusiv, Tohatin și Cheltuitor. În acest sens, din bugetul municipal au fost alocate 13 milioane lei. Lucrările sunt in derulare”, spune Ceban.

În acest an, pentru prima dată municipalitatea a alocat cea mai mare sursă de finanțare pentru suburbii, circa 100 de mil de lei.

„Vom continua să investim bani și să dezvoltăm proiecte, pentru a dezvolta suburbiile”, a conchis primarul general.

pentru_md