Ion Ceban: Festivalul „Zilele Chișinăului la Buzău” a început cu succes, aducând bucurie și tradiții comune în România

IMG_20230603_090505_834

În seara de ieri, a debutat a treia ediție a festivalului „Zilele Chișinăului la Buzău” în frumoasa localitate Sărata Monteoru din România. Evenimentul aduce împreună muzică de calitate, artiști extraordinari și meșteri populari din Republica Moldova, care au expus cu mândrie lucrările lor în cadrul unui târg special. Atelierele de creație, parada cu torțe, parada portului popular și multe alte activități captivante sunt pregătite atât pentru adulți, cât și pentru cei mici, oferind o experiență de neuitat.

În prima zi a festivalului, scena din Sărata Monteoru a fost animată de talentații artiști ai Republicii Moldova. Primarul Chișinăului, Ion Ceban, a declarat cu entuziasm: “Suntem mândri să prezentăm artiști de calibru precum Marcel Ștefăneț și proiectul Ethno Republic, Brio Sonores, Adriana Ochișanu, Fetele din Botoșani și Viorica Lupu. Acești artiști remarcabili încântă publicul cu talentul lor și promovează cultura noastră în străinătate.”

Ion Ceban a subliniat, de asemenea, importanța colaborării frumoase dintre municipiul Chișinău și județul Buzău, care sunt înfrățite. Primarul a evidențiat faptul că această relație specială și sprijinul financiar din partea buzoienilor permit implementarea cu succes a unor proiecte frumoase în Capitala Republicii Moldova. El a transmis mulțumiri către președintele Consiliului județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, pentru deschidere și colaborare.

Festivalul „Zilele Chișinăului la Buzău” se va desfășura și în următoarele două zile, oferind publicului ocazia de a se bucura de muzică bună și atmosferă de sărbătoare în minunata locație Sărata Monteoru. Evenimentul continuă să aducă în prim-plan cultura, tradițiile și obiceiurile comune ale Republicii Moldova și României, consolidând legăturile dintre cele două țări vecine.

Logo_MAN_CEBAN