Ion Ceban: Împreună cu FMF, Primăria Chișinău va crea clase specializate de fotbal în mai multe instituţii de învăţământ

ion_ceban_footbol_class

Împreună cu Federația Moldovenească de Fotbal, Primăria Chișinău va crea clase specializate de fotbal în mai multe instituţii de învăţământ. Despre aceasta a anunțat primarul general Ion Ceban, după ce ieri a vizitat Liceul Teoretic ,,Mihai Viteazul”, care este unul dintre cele mai mari licee din municipiul Chișinău.

„Acolo în acest an va fi amenajat un stadion cu gazon din iarbă artificială. Totodată, FMF își asumă inclusiv reabilitarea ulterioară a acestor gazoane, oferind gratuit echipament tehnic și specialiști, care au o vastă experiență în domeniu. Astfel de proiecte vom realiza şi în alte instituții educaționale din capitală.
Ne dorim o generaţie sănătoasă, de aceea intenţionăm să implementăm cât mai multe proiecte sportive în şcolile din capitală”, a punctat edilul.

Ceban spune că elevii sunt dornici de şcoală şi colegi, iar în condiţiile actuale de pandemie, administraţia Liceului Teoretic „Mihai Viteazul”, a amenajat diferite săli de clasă în curtea instituţiei de învăţământ, iar mai multe lecţii sunt petrecute în aer liber.

„În continuare, așa cum am făcut și ieri, inopinat, voi inspecta personal mai multe școli și grădinițe pentru a vedea starea de lucruri”, a opinat acesta.

Logo_MAN_CEBAN