Ion Ceban: Implicăm partenerii externi în proiecte ample de infrastructură

ion_ceban_viena1

Primarul Capitalei, Ion Ceban, anunță că poartă acum discuții pentru atragerea unor investii externe importante în proiecte mari de infrastructură privind reabilitarea și reconstrucția a trei artere din Capitală. Este vorba despre proiectele de modernizare a străzilor Mesager și Industrială și a bd. Mircea cel Bătrân, ultimul urmând să fie extins.

”Ieri am avut discuții pe trei mari proiecte pe care le vrem pentru a fi atrase surse externe. Este vorba despre strada Mesager, strada Industrială și extinderea bd. Mircea cel Bătrân. Toate trei au fost în discuții cu partenerii externi. Avem finalizate proiectele, dar și planurile urbanistice zonale. Împreună facem ca lucrurile să se schimbe. Dezvoltăm Capitala Republicii Moldova”, a declarat Ion Ceban.

Primarul Capitalei a reamintit că cifra totală a proiectelor cu finanțate de partenerii externi a ajuns la 2,5 miliarde de lei. Printre marile realizări făcute cu sprijinul extern se numără managementul integrat al deșeurilor, proiectele de eficiență energetică, proiectele privind întreținerea bazinelor acvatice, de reabilitare a albiei râului Bâc, proiectele de apă și canalizare, cele de tratare a apei, în transport, dar și în domeniul mobilității urbane.

Logo_MAN_CEBAN