Ion Ceban, împotriva băuturilor din gherete: Stațiile sau transformat în baruri

ion_ceban_gherete

Circa 15 gherete unde se comercializau ilicit produse alcoolice au fost evacuate în ultima perioadă din sectoarele capitalei. Despre aceasta a anunțat primarul general Ion Ceban în cadrul ședinței Primăriei de ieri.

Potrivit primarului general Ion Ceban, acţiunile vin în urma solicitării pe care a făcut-o, de a evacua gheretele, inclusiv din staţiile de aşteptare a transportului public, unde se comercializează ilegal alcool, inclusiv bere.

„Noi nu avem nevoie de baruri în staţiile de aşteptare şi nici în preajma instituţiilor de învăţământ. Nu suntem împotriva activităţii economice, inclusiv în staţii, doar că acestea trebuie să arate decent fără publicitate abundentă. Totodată, cele 87 de gherete din sectoare unde sunt prestate servicii de reparaţie a hainelor şi încălţămintei, confecţionare a cheilor sau unde se vinde Apă Pură, vor rămâne să activeze în curţile de blocuri”, a declarat Ceban.

Edilul spune că la fel, va revedea mecanismul de activitate a vulcanizărilor care au rămas neevacuate. Cel mai probabil vom revedea aspectul acestor unităţi de prestare a serviciilor, deoarece mulţi agenţi economici şi-au extins activitatea pe spaţiul public, iar aspectul acestora lasă mult de dorit. Între timp, comisia de licitaţie privind amplasarea gheretelor în capitală, a stabilit pentru 26 februarie, curent, desfăşurarea celei de-a patra licitație, unde vor fi propuse 20 de locaţii”, a precizat acesta.

Ulterior, toate loturile care au fost adjudecate dar pentru care nu s-a achitat, vor fi scoase la a cincea licitaţie publică. Totodată, vor fi stabilite şi noi amplasamente pentru comercializarea florilor şi a presei, care vor fi votate în CMC.

pentru_md