Ion Ceban: În această perioadă, administratorii de microbuze ar putea cere majorarea tarifelor: „Oamenii și așa nu au bani”

ion_ceban_transport_maski

De luni va fi obligatoriu ca toți pasagerii în troleibuze să își acopere căile respiratorii cu măști medicinale sau făcute acasă. Despre aceasta a declarat primarul Ion Ceban în cadrul emisiunii „Zi după zi” de la Publika TV:

Cât ține de amenzi, Ceban afirmă că nu crede că va fi atât de sever. „Noi cu înțelegere ne uităm către aceste lucru. Nu sunt în toate farmacii măști de protecție. Poți să acoperi nasul și gura cu un fular, cu măști făcute acasă, șervețel. Și cel mai important este să păstrezi distanța. Am solicitat să fie mărit numărul transportului public, întrucât vor fi un flux mare de persoane. Chiar dacă vor fi scoate restricțiile, trebuie de respectat aceste recomandări. Acum mingea este în terenul celor de la CMC”.

Cât ține de microbuzele, șoferul cărora nu vor să iasă pe linie, Ion Ceban a precizat că vrea să accelereze procesul de procurare a autobuzelor. „Suntem gata să analizăm orice propunere, numai ca acest proces să decurgă mai repede. Noi am făcut propunerile noastre. Noi nu vrem că aceste lucruri să se transforme în chestii politice, care va împiedica acest proces”, a declarat Ion Ceban.

Edilul capitalei spune că șoferii de microbuze ar putea profita de situație și ar cere majorare de tarif. „Nu va fi aceste majorări. Oamenii și așa nu au bani pentru produsele necesare”, a conchis acesta.

Logo_MAN_CEBAN