Ion Ceban: În această săptămână va fi lansată noua rută de troleibuz pe strada Columna

ion_ceban_columna

În această săptămână va fi lansată noua rută de troleibuz pe strada Columna. Potrivit primarului general Ion Ceban, pentru a evita ambuteiajele în perimetrul str. Mitropolit Bănulescu-Bodoni şi A. Puşkin, parcarea în zonă va fi interzisă, prioritate având transportul public.

„Examinăm posibilitatea de a face şi o bandă dedicată pentru ruta de troleibuz care va circula pe acest traseu. Tot de săptămâna aceasta, dacă ne permite timpul, vom începe lucrările de aplicare a marcajului rutier pentru benzile dedicate transportului public pe bd. Gr. Vieru, str. Mitropolit Bănulescu-Bodoni, str. A. Mateevici între Bodoni şi Puşkin şi pe str. A. Puşkin până la strada Albișoara. Chiar astăzi încep lucrările de montare a indicatoarelor rutiere pe aceste artere, pentru a fluidiza traficul rutier şi a crea condiţii pentru transportul public.

În paralel, continuă lucrările de reparaţie şi plombare a drumurilor din capitală. Se lucrează în toate sectoarele concomitent. Totodată, sunt reparate accesele către 9 instituţii de învăţământ din capitală, dar şi curţile de bloc incluse în proiectul ,,Curtea confortabilă””, a punctat edilul.

Ceban spune că și-a propus ca 10-15% din curţile blocurilor din capitală să fie reabilitate în acest an.

„Este un obiectiv ambiţios şi complicat, ţinând cont că pe partea de infrastructură în oraş nu s-a intervenit zeci de ani la rând, dar sper să reuşim. În context am cerut ca lucrările de reparaţie şi plombare să fie calitative, inclusiv mă refer aici la lucrările efectuate de S.A. „Apă-Canal Chişinău”, care lasă în urma lor dezastru pe străzi. Fiecare pretor este responsabil de sectorul său. La fel am solicitat să fie făcută o hartă interactivă, unde oamenii să poată vedea pe ce străzi se intervine în prezent şi ce lucrări de infrastructură sunt realizate” a precizat acesta.

De menţionat că pe str. I. Creangă – s-au executat lucrări de schimbare a reţelelor de apeduct 100%, lucrări de schimbare a reţelelor de canalizare 90%, lucrări pe trotuare 95%, așternerea stratului de bază (binder) 90%, așternerea stratului de uzură 45%.

pentru_md