Ion Ceban: În cadrul etapei a doua de imunizare propun să fie vaccinate și cadrele didactice la dorință: Este un lucru esențial

ion_ceban_vaccine

Primarul general, Ion Ceban, cere ca în etapa doua de vaccinare să fie incluși profesorii și cadrele didactice la dorința. Declarațiile au fost făcute în cadrul ședinței Primăriei Chișinău de astăzi.

Edilul spune că până în prezent circa 70 de procente dintre cadrele medicale din municipiu s-au vaccinat.

„Ne-am gândit că dacă ne dorim să ne întoarcem în bănci, ar fi bine ca în această perioadă la fel și profesorii la dorință și nu obligatoriu cum vehiculau și manipulau unii să fie vaccinați. Ei sunt în zona de risc și la fel în prima linie. Conform practicilor internaționale epidemiologice, vaccinarea se prioritizează în zonele și regiunile cu incidența sporită la infecție, ceea ce este caracteristic mun. Chișinău mai ales în ultima perioadă.

Respectiv, am considerat esențial să propunem Ministerului Sănătății să dăm prioritate în etapa a doua de vaccinare, care începe în această săptămână, cadrelor didactice, la dorință, pentru a minimiza riscul infecției, dar și pentru a securiza cadrele didactice, totodată acesta este unul dintre pașii importanți de a reveni la normalitate în sistemul educațional.
Am solicitat ca Direcția Educație să pregătească listele cu acele cadre didactice care doresc să se vaccineze”, a declarat Ceban.

Primarul afirmă că este important să fie dată prioritate și să fie depistate surse pentru a asigura sistemul educațional cu teste, după practicile bune din alte țări.

„Am spus și insist, cadrelor didactice din grădinițe să le fie în regim sporit acordată atenție în caz de necesitate”, a conchis acesta.

Amintim că până la momentul actual, peste 20 de mii de persoane au fost vaccinate de la începerea campaniei.

pentru_md