Ion Ceban: În capitală au fost amenajate 20 de treceri pietonale supraînălțate

ion_ceban_drum

Chișinăul a înregistrat o serie de îmbunătățiri infrastructurale pe parcursul acestui an, în special în ceea ce privește securitatea pietonilor. Primarul general al Chișinăului, Ion Ceban, a anunțat amenajarea a 20 de treceri pietonale supraînălțate în diverse zone ale orașului.

Potrivit declarațiilor, trecerile au fost amplasate pe arterele importante ale Capitalei, cum ar fi str. Florilor, str. Matei Basarab, str. Mihail Sadoveanu, str. Ginta Latină, și multe altele. “Acestea au fost amplasate în zonele cu trafic pietonal intens, în special în apropierea instituțiilor de învățământ, cu scopul de a spori securitatea pietonilor și de a reduce riscul de accidente rutiere,” a menționat Ion Ceban.

Importanța acestor treceri este evidentă, având în vedere că ele ajută la creșterea vizibilității pietonilor pentru șoferi și încurajează reducerea vitezei în apropierea acestora. Supraînălțarea contribuie astfel la crearea unui mediu mai sigur pentru pietonii care traversează strada.

În plus, Primarul a evidențiat și faptul că “în prezent, o astfel de trecere pietonală este amenajată pe bd. Mircea cel Bătrân din sectorul Ciocana, pe un segment de drum proaspăt reparat.” Aceasta subliniază continuarea eforturilor autorităților locale de a moderniza infrastructura rutieră și de a asigura siguranța pietonilor în tot municipiul.

Logo_MAN_CEBAN