Ion Ceban: În penitenciare se alocă mai mulți bani pentru alimentație decât mamele gravide primesc în spitale

ION_CEBAN_PALADI

Primarul general Ion Ceban a venit cu o reacție la cazul mediatizat de către Ministra Sănătății, Ala Nemerenco, cu privire la mâncarea oferită în Spitalul Nr.1 „Gheorghe Paladi” din capitală. Edilul spune că banii oferiți vin de la CNAM și sunt prea puțini pentru a oferi o alimentație la nivel înalt. Oricum, în cazul relatat de presă a început o investigație internă.

„Alt caz unde cei din PAS au pus toată problema pe umerii Primăriei Chișinău. S-a pornit un subiect mai scandal cu mâncarea de la spitalul Nr.1.

Așa lumea a înțeles că de fapt banii alocați pentru mâncare este de la CNAM, Guvern și nu odată am atenționat că în penitenciare se alocă mai mulți bani pentru alimentație, decât în spitale, școli și grădinițe și am solicitat majorarea acestor sume în contextul scumpirilor mari din ultima perioadă. În Spitalul Nr.1, investiția Primăriei Chișinău în ultimii 3 ani este de peste 20 de milioane de lei, iar acum este realizat proiectul mare de eficientizare a tuturor clădirilor spitalului.

Edilul punctează Ministerul Sănătății nu investește nimic și salariile medicilor au fost tăiate.

Logo_MAN_CEBAN