Ion Ceban: În premieră, Primăria Chișinău a alocat din buget 35 mil. lei pentru salarizarea cadrelor didactice care activează și lucrează cu elevii în grupele cu regim prelungit

ion_ceban_scolii

În premieră, în anul 2022, Primăria Chișinău a alocat din buget 35 mil. lei pentru salarizarea cadrelor didactice care activează și lucrează cu elevii în grupele cu regim prelungit, în instituţiile municipale de învăţământ. Despre aceasta a anunțat primarul general Ion Ceban într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Potrivit edilului, în cadrul grupelor, elevii își pregătesc temele pentru a doua zi, fiind ajutați de profesori.

„Astfel, în 105 instituții de învățământ activează 947 de grupe cu regim prelungit gratuite pentru 26 489 elevi, inclusiv:

821 grupe cu regim prelungit gratuite cu durata de 3 ore astronomice pentru 22 962 elevi;

126 grupe cu regim prelungit gratuite cu durata de 6 ore astronomice pentru 3 502 elevi.

Înscrierea elevilor în clasele şi grupele cu program prelungit se face prin ordinul directorului instituţiei de învăţământ, în temeiul cererilor depuse de către părinţi sau tutori”, a punctat Ceban.

Totodată, 20% din numărul elevilor care provin din familiile social vulnerabile sunt alimentați din surse alocate de primăria Chişinău, iar alimentația celorlalți elevi din instituțiile de învățământ primar şi secundar, ciclul I şi II din municipiul Chișinău, care participă la grupele cu regim prelungit, este asigurată de către părinți.

Edilul spune că fiecare copil are dreptul la educaţie, de aceea va investi în continuare în instituţiile educaţionale municipale.

Logo_MAN_CEBAN