Ion Ceban, în timpul prezentării raportului: Pentru anul curent în domeniul educației, municipalitatea a investit cca 109 milioane de lei

ion_ceban_modernizarea

Pentru anul curent în domeniul educației, municipalitatea a investit cca 109 milioane de lei pentru executarea lucrărilor de reparație capitală în mai multe instituții de învățământ, dar și pentru redeschiderea grupelor noi în grădinițe. Acest lucru îl putem sublinia din raportul prezentat de primarul general Ion Ceban în cadrul unei conferințe de astăzi.

Tot din acești bani a avut loc dotarea cu mobilier și utilaj tehnologic modern.

Suplimentar, – 8 mln. de lei au fost alocați instituțiilor educaționale pe parcursul lunii iunie, în urma ploilor torențiale, 18 mln. lei pentru pregătirea instituțiilor în perioada pandemică cu toate cele necesare, iar în 142 de edificii educaționale au fost efectuate lucrări de reparație, dintre care în 48 de școli, licee și gimnazii și 94 de grădinițe.

De asemenea, pe parcursul anului curent în grădinițe au fost deschise mai multe grupe pentru copii – 68 de grupe noi. Instituții educaționale redeschise – 4 la număr. 2 instituţii de educație timpurie, nr.155 sec. Ciocana (14 grupe), nr. 166 sec Buiucani (13 grupe). Suplimentar, pentru a satisface cererile părinților, Liceul Teoretic „Kiril și Metodiu” din sectorul Rîșcani a fost reorganizat în Centru Educațional Liceu-grădiniță „Kiril și Metodiu”, care a asigurat înmatricularea a 100 de copii de vârstă preșcolară, repartizați în 4 grupe.

În această lună urmează să fie deschisă grădinița 79, sectorul Botanica (6 grupe) 140 de locuri.

Logo_MAN_CEBAN