Ion Ceban, întâlnire cu moldovenii din Chicago

IMG_20230518_080244_818

Primarul Capitalei, Ion Ceban, își continuă șirul întrevederilor în orașele americane. Edilul a avut, ieri, o discuție cu moldovenii stabiliți în Chicago, acolo unde au fost abordate proiectele realizate în Chișinău și inițiativele diasporei pentru Capitală.

”Am avut o discuție foarte bună cu conaționalii noștri din Chicago, o discuție foarte sinceră despre Chișinău și proiectele realizate în capitală și suburbii. M-am bucurat să fac cunoștință cu fiecare dintre cei prezenți la eveniment. Îi doare și le pasă de ceea ce se întâmplă acasă și revin ori de câte ori au ocazia și vor să găsească țara noastră dezvoltată. Mulți ne-au spus că trebuia să anunțăm din timp, că ar fi vrut să participe, dar nu au reușit, data viitoare vom planifica, astfel ca fiecare să poată veni”, a scris Ion Ceban pe pagina sa de pe o rețea socială.

Edilul a anunțat că în zilele următoare va merge deja în vestul SUA, în Seattle, acolo unde, la fel, va avea o întrevedere cu cetățenii moldoveni. Amintim, Ion Ceban se află într-o vizită în Statele Unite, acolo unde a avut deja mai multe întâlniri cu oficiali, aleși locali, oameni de afaceri și reprezentanți ai societății civile. De exemplu, primarul a anunțat că în cadrul deplasării sale au fost puse bazele unui viitor acord de colaborare dintre Chișinău și New York.

Discuții au fost purtate în cadrul unei întrevederi cu comisarul pentru relații internaționale, Edward Mermelstein, și cu șeful cabinetului primarului din New York, Joel Eisdorfer, și cu alți membrii ai cabinetului edilului metropolei americane. De asemenea, edilul a avut o întrevede și cu primarul orașului Greensboro din Carolina de Nord, Nancy Vaughan, oraș cu care Chișinăul are semnat un acord de colaborare încă din anul 2000.

Logo_MAN_CEBAN