Ion Ceban: Intensificăm lucrările de reparaţie a infrastructurii rutiere în capitală până la răcirea timpului.

ion_ceban_reparearea

Pe parcursul săptămânii trecute s-a lucrat masiv în toate sectoarele mun. Chișinău, preponderent cu implicarea muncitorilor Regiei „Exdrupo”. Despre aceasta a scris primarul general. Ion Ceban, pe pagina sa de facebook.

,,În total, au fost executate lucrări de reparație și plombare pe o suprafață de 2 mii m2, au fost frezați peste 2600 m2, iar diferența urmează a fi plombată în următoarele zile”, a menţionat edilul capitalei.

Astfel principalele lucrări efectuate pe parcursul săptămânii trecute au fost:

  • Lucrările de amenajare a parcării din str. Ismail 27 a fost finalizată, fiind efectuate și lucrările de instalare a iluminatului. Urmează aplicarea marcajului rutier.
  • Sunt executate lucrări de reparație curentă a străzii Calea Ieșilor, unde până în prezent au fost executate lucrări de frezare. La final va fi aplicat şi marcajul rutier.
  • Au fost înlocuite receptoarele pluviale de pe bd. Ștefan cel Mare şi Sfânt. Lucrările continuă.
  • În sectorul Ciocana continuă lucrările pe str. P. Zadnipru 14/4 care face legătura către 3 instituții educaționale.
  • Continuă lucrările de reparaţie în cadrul proiectului „Curți confortabile”. În multe din aceste curți a fost executate lucrări de decapare, pregătire a fundației și pozare a bordurilor mari și mici, creând astfel condițiile necesare pentru asfaltare.
  • Au fost inițiate lucrările de reparații curente a acceselor către suburbii. S-a început cu oraşul Sîngera.
  • Sunt executate lucrări de definitivare a străzii I. Creangă. Pe segmentul de la intersecția străzii cu str. Alba Iulia, au fost făcute lucrări de prelevare a probelor și expertizare geologică a solului pe partea carosabilă.
  • În cadrul pachetului II – reparația străzilor 31 August 1989, Alexandru cel Bun și Tighina, lucrările au fost licitate, ofertele evaluate, iar raportul de evaluare a fost trimis către băncile finanțatoare pentru a se pronunța. Urmează să fie anunțată data semnării contractelor.
  • În cadrul proiectului de aplicare a marcajului, în special a benzilor dedicate pentru transportul public, au fost contractate serviciile proiectanților pentru prezentarea schițelor.

,,La fel se lucrează la multe alte proiecte de reparație a drumurilor din Țînțăreni conform contractului, reparația stației terminus de la Botanica, la amenajarea mai multor parcări și trotuare. Intensificăm lucrările de reparaţie a infrastructurii rutiere în capitală până la răcirea timpului”, a conchis Ion Ceban.

pentru_md