Ion Ceban, într-o ședință comună cu mai mulți primari din mai multe țări. Doar împreună suntem capabili să oferim un viitor mai bun cetățenilor

ion_ceban_virtual_mayors_summit

Primarul general Ion Ceban a semnat astăzi Declarația politică comună a primarilor orașelor participante, drept dovadă a consolidării și conjugării eforturilor comune întru susținerea și promovarea dezvoltării orașelor în perioade instabile și schimbătoare.
Acest lucru a fost posibil după ce Ion Ceban a participat în această după amiază la un eveniment, în format online, organizat de către Primăria orașului Mannheim, Germania, cu care capitala Chișinău este înfrățită de 31 ani.

„Evenimentul este unul foarte important și mă simt onorat să fiu parte a acestei întruniri. Înfrățire de peste 3 decenii pentru noi este una valoroasă, care demonstrează stabilitate, încredere reciprocă și angajament bilateral în acțiunile și proiectele noastre.

În condițiile în care pandemia de Covid-19 a impus restricții privind circulația, iar activitățile sociale și economice au fost transferate parțial sau total în domeniul digital, Primăria municipiului Chișinău a implementat o serie de proiecte în domeniul IT, ce au drept scop îmbunătățirea calității vieții cetățenilor, dar și securitatea acestora în perioada pandemică”, a spus edilul.

Ceban afirmă că în cadrul discuțiilor a prezentat participanților proiectele din domeniul IT implementate sau în decurs de dezvoltare.

„Pandemia a devenit un bun test de capacitate și rezistență, inclusiv, pentru toate orașele și țările lumii. În noile condiții suntem practic impuși să regândim procesele de învățare și de lucru, în special pentru a spori eforturile de transformare digitală, impulsionând dezvoltarea și adaptarea la soluțiile din domeniul tehnologiilor digitale și gestiunea corespunzătoare a resurselor noi. În concluzie, am adus mulțumiri și apreciere orașului Mannheim pentru organizarea acestui eveniment important, pentru promovarea consolidării orașelor în a face față provocărilor curente”, a subliniat primarul

Ion Ceban a punctat că doar împreună, uniți, putem depăși situațiile dificile și doar împreună suntem capabili să oferim un viitor mai bun cetățenilor și copiilor noștri.

Logo_MAN_CEBAN