Ion Ceban, într-o vizită la Tel Aviv: Experți ar putea veni la Chișinău, pentru a face expertize în diverse domenii

ion_ceban_tel_aviv_2020

Experți din Israel ar putea veni la Chișinău pentru a ajuta municipalitatea în elaborarea expertizelor pe diferite domenii, cum ar fi administrația publică locală și infrastructura. Cel puțin asta spune primarul general al capitalei, Ion Ceban, după ce acesta s-a văzut cu primarul orașului Tel Aviv, Ron Huldai.

„O discuție foarte bună unde am punctat mai multe priorități de colaborare între orașele noastre. Am ajuns la o înțelegere pentru a reînnoi Acordul de înfrățire semnat de Chișinău și Tel Aviv în anul 2000.

La fel, vom realiza un plan de activități pe care urmează să le implementăm în comun. Totodată, colegii din Tel Aviv ne-au propus să ne ajute în efectuarea expertizelor pe diverse domenii dar și realizarea proiectelor concrete în ceea ce privește: administrația publică locală, infrastructură, mediul de afaceri, medicină”, spune Ceban.

Edilul capitalei spune că Israel este un puternic lider global în tehnologie, agricultură, managementul apei, securitate cibernetică şi digitalizarea sectorului medical, iar inovațiile şi managementul implementat în oraşele din această ţară, ar putea fi aplicate şi la Chişinău.

„Zilele acestea particip la Forumul Internaţional al Urbaniştilor în Israel. În cadrul evenimentului sunt invitați peste 100 de primari din toate țările”, a conchis Ceban.

Logo_MAN_CEBAN