Ion Ceban, într-un LIVE de la stația de epurare: Cum din levigat se obține apă tehnică, în urma unui proces efectuat de 5 sisteme de filtrare

ion_ceban_statia_epurare

Din levigat de la gunoiște – apă curată și tehnică. Asta a arătat primarul general Ion Ceban astăzi într-un live pe pagina sa de Facebook. Edilul a demonstrat cum din apă murdară, care se scurge din gunoi, se poate de obținut ceva curat.

„Astăzi suntem la Țânțăreni. Avem un compactor nou recent adus. Aici ne aflăm la bazinele primare și vedeți ce se întâmplă de fapt cu acest lichid, care se elimină din gunoi. E la fel ca și sacoșa de la bucătărie. Apa trece prin câteva linii de filtrare. Aici avem echipament european, care are sisteme de filtrare diferite. Aici sunt 5 sisteme de filtrare. Este monitorizare și administrare atât electronică cât și manuală. În tot procesul s-a redus efortul uman. În mod normal, se poate de gestionat de o singură persoană”, a declarat edilul.

Primarul afirmă că apa rezultată în urma procesului este bună de folosit la lucrări tehnice, iar cel mai des este utilizată la spălarea drumului.

pentru_md