Ion Ceban, la Forumului internațional din Sankt Petersburg: Chișinăul a acumulat suficiente probleme: deteriorarea infrastructurii, problemele de transport, sociale

ion_ceban_peterburg_

Problema dezvoltării capitalei trebuie analizată în detaliu, iar în acest sens lucrăm la Planul Urbanistic Zonal și la Planul Urbanistic General. Despre acest lucru a vorbit primarul general Ion Ceban în cadrul Forumului internațional din Sankt Petersburg

Ion Ceban a menţionat că orașul Chișinău are mare potențial economic, în ce privește dezvoltarea infrastructurii, dar și crearea locurilor de muncă. De asemenea, poziția geografică a orașului și conexiunile sale economice și logistice îl fac un centru major al Europei de Sud-Est.

,,Până a deveni primarul orașului, principalul document strategic care ar reglementa dezvoltarea teritorială și urbană a orașului a fost Planul general al municipiului Chișinău, aprobat în 2007. În consecință, orașul a acumulat suficiente probleme: deteriorarea infrastructurii de inginerie, asigurarea insuficientă a infrastructurilor sociale, problemele de transport și altele”, a punctat primarul general.

Întrebat cum are de gând să pună în practică PUZ-ul și PUG-ul, edilul afirmă că aici se lucrează pe partea sociologică.

„Se fac focus grupuri, se fac analize. Evident, pe de o parte trebuie bani, bani mulți. În acest sens încercăm vom apela la partenerii de dezvoltare și fonduri europene. Sunt sigur că lucrând în parteneriate, luând cele mai bune experiențe, implicându-ne în procese, căutând parteneri în alte orașe, vom putea pune în aplicare planurile noastre ambițioase”, a conchis primarul general de Chişinău, Ion Ceban.

pentru_md