Ion Ceban, la Iași, la ceremonia de omagiere a lui Grigore Vieru: Este o valoare incontestabilă pentru ambele maluri ale Prutului

ion_ceban_vieru

De Ziua de naștere a lui Grigore Vieru, primarul Capitalei, Ion Ceban, i-a adus un omagiu marelui poet în cadrul unei ceremonii organizată la Iași, la bustul lui Grigore Vieru din Parcul Copou. Edilul a ținut un discurs în fața mulțimii adunate unde a vorbit despre contribuția poetului în literatura națională și despre valoarea incontestabilă pentru ambele maluri ale Prutului.

„Sunt bucuros că am venit cu o echipă mare azi la Iași, la invitația Primăriei municipiului și a altor organizații. Marele Vieru este al nostru, al tuturor. Este poetul cunoscut de la cei mici până la cei mai în vârstă. Probabil ca nimeni altul a vorbit frumos despre mamă, despre patrie. Ori de câte ori avem posibilitatea citim, recitim operele sale. În fiecare an venim să fim împreună și să aducem omagiu acestui mare poet de pe ambele maluri ale Prutului. Și la Chișinău avem multe evenimente, începând de la instituții și terminând în spații publice. Este o valoare incontestabilă pentru multe generații. Poetul este cântat începând din grădinițe, școli și până la cei vârstnici”, a declarat Ion Ceban.

Primarul Ion Ceban a vorbit și despre proiectul în derulare privind crearea Centrului Cultural „Grigore Vieru”, care ar urma să fie inaugurat în acest an.

„În Chișinău avem un proiect la care ținem mult și sperăm ca în viitorul apropiat să ieșim din acest cerc vicios al birocrației. Este vorba despre Centrul cultural Vieru și sper că în acest an să ne apropiem să vorbim la modul practic despre realizare, îl facem împreună cu familia, cu oameni dedicați și sper ca în scurt timp să ne revedem la Chișinău într-un eveniment, la fel, de frumos”, a mai adăugat Ion Ceban.

Totodată, edilul a ținut să-i mulțumească primarului Iașului pentru contribuția în proiectele comune realizate cu administrația de la Chișinău.

„Vreau să-i mulțumesc primarului pentru invitație, Iași și Chișinău sunt orașe înfrățite și avem foarte multe activități pe care le realizăm în comun și vreau să-i mulțumesc și pentru sprijinul acordat, atunci când Chișinăul a avut nevoie, și să punem umărul pentru fortificarea acestei colaborări”, a mai precizat Ion Ceban în cadrul vizitei de la Iași.

Logo_MAN_CEBAN