Ion Ceban, la lansarea campaniei „Dăruim lumină” destinată personalităților din domeniul culturii: Nouă când ne e mai trist sau mai vesel, tot la creația dvs apelăm

ion_ceban_artisi

„Bogăția” culturii a fost pusă în valoare. Astfel, Primăria Chișinău a lansat campania „Dăruim lumină” prin care a fost dat startul Campaniei sociale de susținere a personalităților remarcabile din domeniul culturii
Potrivit primarului general Ion Ceban, acţiunea are drept scop susținerea oamenilor din domeniul ce reprezintă un important ambasador al imaginii ţării.

„Anul acesta am pierdut foarte mulți oameni dragi și notorii, aici în Chișinău și în Republica Moldova. A fost un an negru. Oameni de la care am învățați foarte multe. Oamenii de cultură au fost cel mai mult afectați de istoria asta.

Atunci când discutam de a deschide sau nu sălile de concert, stăteam unul lângă altul. Da, existăm problema, dar atunci când în transportul public stăm unul sub subțioara altuia e… tot e o realitate. Eu vreau să vă mulțumesc pentru că existați. Sper la timpuri mai bune. Iar noi să ne ridicăm măcar un nivel minim de așteptări față de oamenii la care îi vedem la TV sau citim. Că nouă când ne e mai trist sau mai vesel, tot la creația dvs apelăm”, a declarat Ceban.

De precizat că 21 de personalități notorii din domeniul culturii din capitală și oamenii de cultură care și-au sărbătorit aniversarea de 60/65, 70/75, 80/85, 90/95, 100+ ani în perioada ianuarie-aprilie curent, au primit astăzi coșuri cu daruri şi sume bănești – în mărime de 1500 de lei.

12 personalităţi cu merite deosebite au primit câte 1000 de lei şi coșuri cu daruri cu prilejul Sfintelor Sărbători de Paște. Alte 110 persoane în perioada menţionată – artiști, oameni de cultură, aflați în situație de risc au beneficiat la fel – de câte 1000 lei – către Sărbătorile de Paşti. În total 143 de persoane!

În acest an, pentru prima dată, la inițiativa mea, Direcția Cultură a evaluat și monitorizat situația a peste 1200 de artiști, oameni de cultură privind starea sănătății și starea materială în care se află fiind contactaţi telefonic.

pentru_md