Ion Ceban, la un an de la înregistrarea primului caz de Covid-19: Vreau să le mulțumesc medicilor pentru efortul supraomenesc care l-au depus

ion_ceban_covid

Republica Moldova împlinește 1 an de la înregistrarea primului caz de Covid-19. Primarul general Ion Ceban spune că timp de un an s-a realizat o muncă enormă.

„Mulțumesc întreg personalului medical, profesorilor, educatorilor, asistenților sociali, angajaților primăriei, dar mai întâi de toate vreau să mulțumesc personalului medical, cei care lucrează în instituțiile medicale, cei care stau în prima linie. Este un efort supraomenesc, care l-au depus, combinezoane purtate toată ziua, măști și nopți nedormite. Medicii, chiar dacă obosiți, sunt la datorie”, a punctat Ceban.

Edilul a mulțumit și profesorilor și educatorilor, care au trebuit în scurt timp să își schimbe modul de predare. „Am avut această provocare cu lecțiile online. Nu le place nimănui, nici părinților, nici profesorilor, nici elevilor. Spre mare regret, orice efort care l-am depus până acum nu a fost suficient de a remedia situația”.

Primarul a mai adăugat că ar putea veni cu un scenariu pentru copiii ce învață în clasele primare, pentru că incidența pe partea de grădinițe și elevii până în clasa a 4-a, este una scăzută.

pentru_md