Ion Ceban, live într-un video pe Facebook, de la Stația de Epurare: Acum miros nu este nici în zona zero. Agenții economici vor trebui să instaleze stații de pre-epurare

ion_ceban_statia_de_epurare

Pe teritoriul Stației de Epurare nu persistă mirosul neplăcut, ce apare uneori seara în capitală. Cel puțin asta a încercat să ne demonstreze primarul general Ion Ceban în cadrul unui Live, pe care l-a efectuat pe teritoriul întreprinderii municipale.
Ceban afirmă că responsabilii preiau zilnic probe și testează apa, pentru a nu admite eliminări de miros neplăcut.

„După aceste proceduri ca se petrec aici, apa nimerește înapoi în Bîc. Pentru cei ca nu au văzut cum funcționează aceste lucruri anterior. Ca să fie foarte clar, era imposibil să stai în această zonă. Acum poate este un pic de miros, dar este cu caracter tehnic. Este absolut liber să stai. Toate acțiunile sunt orientate pentru a elimina acel miros.

Dacă ajungem la lucrările de decantoare, unde se separă apa de nămol, sunt într-un stadiu avansat”, a punctat edilul. Anterior, aceste decantoare erau într-o stare deplorabilă.

„Astăzi sunt turnate soluții de dezinfectare și deshidratare în patru puncte, inclusiv la centrifugi și stația de pompare”, a mai adăugat edilul.

Ion Ceban spune că lucrările la stația de epurare sunt în toi, asta după ce un proiect de genul, care a stat la naftalină, a fost pus pe roate. Ceban spune că astăzi ce a putut să facă este să astupe cele gropi cu nămol, unde se depozita, astfel, ca mirosul din capitală să nu persiste.

„La geotuburi tot nu este miros, iar la nămolul depozitat, care este la 100 de metri cubi pe zi, tot nu creează miros”. Ceban admite în jur de 500 de metri la Stația ar putea să fie miros tehnic.

Primarul spune că agenții economici au fost luați la puricat, iar azi au fost înaintate condiții acestora, inclusiv de construirea unei stații de pre-epurare.

Logo_MAN_CEBAN