Ion Ceban: Majoritatea trecerilor subterane vor deveni pietonale

ion_ceban_majoritatea

În majoritatea pasajelor subterane va fi interzis comerțul, iar acestea vor deveni pietonale. Despre acest lucru a anunțat primarul general, Ion Ceban, în cadrul emisiunii,,Пятница с Анатолием Голя” de la postul de televiziune RTR Moldova.

Acesta a spus că unul din pasajele subterane unde punctele comerciale vor activa în continuare, va fi cel de la intersecția str. Ismail cu Ștefan cel Mare și Sfânt.

,,Noi vrem să creăm condiții sigure de traversare a străzii prin trecerile subterane, pentru cetățeni, în primul rând. Cât privește pasajul subteran din str. Alecu Russo, din preajma CC Soiuz, aceasta este foarte aglomerat. Fluxul de oameni care traversează zilnic trecerea subterană este de cca 2000, iar în orele de vârf, numărul acestora este și mai mare”, a menționat Ion Ceban.

Edilul capitalei a mai adăugat că în acest an, cu ajutorul agenților economici, urmau să fie reparate 12 treceri subterane din capitală, dar din cauza pandemiei de coronavirus și a crizei provocate în urma stării de urgență, până la sfârșitul anului vor fi reparate 5 dintre acestea.

Amintim că în prezent lucrările de reparație sunt în toi în trecerea subterană din Viaduct. Totodată, de săptămâna viitoare vor începe lucrările de reabilitare a pasajului subteran din str. Alecu Russo, din preajma CC Soiuz.
Alte treceri subterane urmează a fi reparate în sectoarele Buiucani și Botanica al capitalei.

pentru_md