Ion Ceban: Moldova marchează astăzi Ziua Internațională a Educației. Mulţumesc cadrelor didactice care zilnic muncesc şi în aceste vremuri grele cu dedicaţie

ion_ceban_ziua_educatie

Moldova marchează astăzi Ziua Internațională a Educației, desemnată de către Adunarea Generală a Națiunilor Unite. Potrivit primarului general Ion Ceban, astăzi, această sărbătoare la Chişinău va fi marcată prin demararea Decadei Educației ce va include un șir de activități dedicate educației.

„Această zi nu este doar despre școală, despre note sau diplome. Această zi este despre valori, cunoștințe, comportamente, înțelegerea și armonia dintre generații. Tema Zilei Internaționale a Educației în acest an este investirea în oameni, punându-se accent pe investiția în educație. Am spus de fiecare dată că bogăția Republicii Moldova sunt oamenii noștri.

Cu mândrie reamintesc că municipiul Chișinău, începând cu anul 2020, a devenit parte a Rețelei globale UNESCO „Orașe care învață”.

Mai mult de atât, contribuim s‌i la implementarea Agendei de Dezvoltare Durabilă 2030, care se axează pe asigurarea unei educații de calitate incluzive s‌i echitabile prin promovarea oportunităților de învățare continua‌ pentru toți, dar și prin crearea spațiilor publice incluzive, sigure, rezistente și durabile”, a punctat edilul.

Ceban afirmă că numai educația pe tot parcursul vieții, începând cu primii ani de viață, poate întrerupe ciclul sărăciei, poate îmbunătăți rezultatele în materie de sănătate, poate pregăti oamenii pentru locuri de muncă decente, cu oportunități de recalificare şi perfecționare.

„Trebuie să ne intensificăm eforturile şi să transpunem angajamentele în acțiuni. Mulțumesc cadrelor didactice care zilnic muncesc şi în aceste vremuri grele cu dedicație, responsabilitate şi profesionalism, modelând viitorul tinerei generații. Domeniul educaţiei este unul prioritar pentru Primăria Chișinău, anual investim enorm în crearea condițiilor pentru elevi și profesori”, a conchis Ceban.

pentru_md