Ion Ceban: Municipalitatea oferă asistență socială și ajutor financiar în valoare de milioane de lei și va continua să o facă

ion_ceban_volonteri

Primăria Chișinău ar putea analiza acordarea unei asistențe financiare persoanelor rămase temporar fără muncă în timpul situații de urgență. Despre aceasta a anunțat primarul general Ion Ceban în cadrul unui emisiuni televizate. Edilul capitalei a precizat că în acest sens ar trebui de reînnoit fondul de rezervă.

„În prezent, s-au alocat bani din fondul de rezervă pentru securitate socială și asistență medicală. Dar trebuie reînnoit și, cel mai probabil, vom ajunge la acest lucru în curând”, a declarat primarul general.

Ion Ceban a menționat, de asemenea, că primăria în această perioadă de criză oferă asistență segmentelor populației social-vulnerabile. Aproximativ 2500 de cetățeni sunt monitorizați zilnic, iar asistenții sociali au efectuat peste 12.500 de vizite la domiciliu la persoane aflate în situații dificile. De asemenea, au fost distribuite peste 3220 de pachete alimentare.

Potrivit primarului, activitățile asistenților sociali se desfășoară în comun cu grupuri de voluntari. Aceasta este inițiativa „Împreună împotriva COVID-19”, grupul „Oraș fără microbuze”, misiunea socială Diaconia și altele care au ajutat persoanele în vârstă, persoanele cu dizabilități și nevoi speciale.

„În această perioadă, am oferit mult ajutor, iar acestea sunt doar milioane de lei din fonduri bugetare. Suntem deschiși la cooperarea cu toți cei care sunt gata să ajute, pentru că facem un lucru comun. Astăzi este un front comun unde trebuie să ne coordonăm acțiunile ”, a spus Ceban.

Primarul și-a exprimat recunoștința față de voluntarii care s-au alăturat inițiativei Primăriei Chișinău de a organiza o platformă de voluntariat și de a ajuta persoanele în vârstă, familiile mari și alte grupuri social-vulnerabile.

pentru_md